
Terre d'ombra
“I venti capricciosi della valle si fanno ad un tratto più freddi,
le nubi erranti come vele piangono sul fianco dei colli verdi, ma noi, lasciando le pene e i timori che angosciano gli altri uomini berremo, e pianga aprile finché vuole,
il rosso vino scaldato dal sole”.
(J.C.E. Bowen)
Colli Tortonesi
DOC
Vintage 2015
vol 14,5%
Red
PRODUCTION 2000 bts.
Terre d’Ombra is harvested in a vineyard named after my nephew Carlo Alberto. Made from autochtone red grapes. it finds in the Carpini biodiversity the perfect ecosystem: the vines are healthy and generous; the grapes deliver a natural complex wine. Tasting Terre d’Ombra is an overwhelming experience, starting from its wilderness arriving to its sensuality which speak loud its full character. On the nose red fruits and plums integrate well with the tertiary aromas, a powerful taste that warms the soul and stimulates the next sip. I like to enjoy Terre d’Ombra at sunset, preferably in sweet company!
Dark and intense ruby red, brilliant.
Red fruit, cherry, plum, blackberry, light spiciness, balsamic notes, vanilla, opens on notes of cocoa beans, leather, bark.
Great structure, warm, mineral and salty on the finish, with a long aromatic persistence.
Appetizers of cured meats, salami, lasagna, fettuccine with meat sauce, jugged hare, stewed wild boar.
Risotto with asparagus, chickpea porridge, caponata, bitter chocolate, ethnic cuisine.
terre d'ombra

“I venti capricciosi della valle si fanno ad un tratto più freddi, le nubi erranti come vele piangono sul fianco dei colli verdi, ma noi, lasciando le pene e i timori che angosciano gli altri uomini berremo, e pianga aprile finché vuole, il rosso vino scaldato dal sole”.
(J.C.E. Bowen)
Colli Tortonesi
DOC
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Vintage 2015
vol 14,5%
Red
PRODUCITION 2.000 bts.
Terre d’Ombra is harvested in a vineyard named after my nephew Carlo Alberto. Made from autochtone red grapes. it finds in the Carpini biodiversity the perfect ecosystem: the vines are healthy and generous; the grapes deliver a natural complex wine. Tasting Terre d’Ombra is an overwhelming experience, starting from its wilderness arriving to its sensuality which speak loud its full character. On the nose red fruits and plums integrate well with the tertiary aromas, a powerful taste that warms the soul and stimulates the next sip. I like to enjoy Terre d’Ombra at sunset, preferably in sweet company!
Dark and intense ruby red, brilliant
Red fruit, cherry, plum, blackberry, light spiciness, balsamic notes, vanilla, opens on notes of cocoa beans, leather, bark.
Great structure, warm, mineral and salty on the finish, with a long aromatic persistence.
Appetizers of cured meats, salami, lasagna, fettuccine with meat sauce, jugged hare, stewed wild boar.
Risotto with asparagus, chickpea porridge, caponata, bitter chocolate, ethnic cuisine.
terre d'ombra in divenire e in evoluzione
*in lavorazione
*in lavorazione
*in lavorazione
*in lavorazione
*in lavorazione
*in lavorazione
*annata corrente
Finalmente albarossa in purezza, un vino che chiede il suo tempo per diventare quello che e`.. sexy ancora più che in versione blend questa annata porta nel calice anche note selvagge di cuoio, radice, rabarbaro, tabacco e cacao amaro.
*disponibile solo su trattativa privata
In questa annata questo vino è stato fatto come un taglio bordolese, un supertuscan.. o come li voglia chiamare.. comunque un blend di Merlot, Cabernet e tanta Albarossa.
Le parole per descriverlo sono difficili da trovare, vino sensuale, suadente, pieno di aromi e profumi.